Site Logo E-PROJECTTOPICS

BACTERIAL FORAGING ALGORITHM BASED TUNING OF ON-LOAD TAP CHANGING TRANSFORMER FOR VOLTAGE REGULATION IN POWER TRANSMISSION NETWORK

πŸ“

Presented To

Engineering Department

πŸ“„ Pages: 100       🧠 Words: 12700       πŸ“š Chapters: 5 πŸ—‚οΈοΈ For: PROJECT

πŸ‘οΈβ€πŸ—¨οΈοΈοΈ Views: 298      

⬇️ Download (Complete Report) Now!

ABSTRACT
The control of voltage level has been identified as one of the most important operational needs for efficient and reliable operation of power system equipment. Due to the fact that both the utility and customer equipment are designed to operate at certain voltage ratings. Prolonged operation of the equipment at voltages outside the allowable range could adversely affect their performance and may cause forced outages. Therefore, voltage at terminals of all equipment in the system has to be kept within acceptable limits. This dissertation presents the use of Bacterial Foraging Algorithm (BFA) based tuning of on-load tap changer (OLTC) also known as under load tap changer (ULTC) transformer for voltage regulation in power transmission network with the intent of minimizing bus voltage deviation and reduction of transformer tap changing operation. A standard IEEE C57.131 2012 requirements for tap-changer control (0.85-1.15p.u) was adopted for this work and the simulation was carried out in MATLAB 2016 platform using power system analysis toolbox (PSAT).

PLEASE NOTE

This material is a comprehensive and well-written project, structured into Chapter (1 to 5) for clarity and depth.

To access the full material click the download button below

OR

Contact our support team via Call/WhatsApp: 09019904113 for further inquiries.

Thank you for choosing us!

πŸ“„ Pages: 100       🧠 Words: 12700       πŸ“š Chapters: 5 πŸ—‚οΈοΈ For: PROJECT

πŸ‘οΈβ€πŸ—¨οΈοΈοΈ Views: 298      

⬇️ Download (Complete Report) Now!

πŸ”— Related Topics

SCALABILITY EVALUATION AND IMPROVEMENT IN IP-BASED CAMPUS NETWORKS: A CASE STUDY OF AHMADU BELLO UNIVERSITY ZARIA NETWORK DEVELOPMENT OF MULTICAST ALGORITHM FOR THE DETERMINATION OF MINIMUM COST OF BANDWIDTH OVER CODED PACKET WIRELESS NETWORK RADIAL DISTRIBUTION NETWORK MODELING AND ANALYSIS CONSIDERING POWER FLOW AND RECONFIGURATION DEVELOPMENT OF AN IMPROVED DYNAMIC ALGORITHM TOENHANCE ENERGY SAVING IN LONG TERM EVOLUTION MOBILE ACCESS NETWORKS RELIABILITY-BASED DESIGN RULES FOR THIN-WALLED STRUCTURAL STEEL BEAM-COLUMN ELEMENTS EVALUATION OF QUALITY OF SERVICE KEY PERFORMANCE INDICATORS FOR M-TEL NETWORK OF AREA VI KADUNA EXPERIMENTAL STUDY OF VARIABLE FREQUENCY INDUCTION GENERATOR FOR SMALL SCALE WIND POWER DEVELOPMENT DEVELOPMENT OF MONARCH BUTTERFLY OPTIMIZATION ALGORITHM FOR ECONOMIC LOAD DISPATCH SOLUTION RELIABILITY-BASED ANALYSIS AND CALIBRATION OF EUROCODE 5 DESIGN CRITERIA FOR A SOLID TIMBER PORTAL FRAME RELIABILITY ASSESSMENT OF GSM POWER SYSTEM NETWORK WASTEWATER IRRIGATION: SOME BACTERIAL AND HELMINTHOLOGICAL EFFECTS DEVELOPMENT OF A MODIFIED BACTERIAL FORAGING OPTIMIZATION ALGORITHM BASED BLACK HOLE ATTACK MITIGATION MODEL FOR WIRELESS SENSOR NETWORKS RELIABILITY BASED CALIBRATION OF PARTIAL SAFETY FACTOR ON CHARACTERISTICS STRENGTH OF STEEL REINFORCEMENT BARS DEVELOPMENT OF A MODIFIED REAL-TIME FAULT-TOLERANT TASK ALLOCATION SCHEME FOR WIRELESS SENSOR NETWORKS DEVELOPMENT OF AN IMPROVED INTEGRATED ROUTING PROTOCOL FOR OPPORTUNISTIC NETWORK WITH CONGESTION CONTROL USING PRE-EMPTIVE DATA EVICTION MODELLING AND OPTIMIZATION OF PID CONTROLLER’s PARAMETERS FOR DEEP SPACE ANTENNA POSITIONING SYSTEM USING GENETIC ALGORITHM DEVELOPMENT OF AN ARTIFICIAL FISH SWARM ALGORITHM BASED ENERGY EFFICIENT TARGET TRACKING SCHEME IN WIRELESS SENSOR NETWORKS OPTIMUM DESIGN OF PRESTRESSED CONCRETE TRANSMISSION POLES NON-CIRCULAR BORING ON THE LATHE USING CHAIN DRIVE FOR POWER TRANSMISSION IMPROVING FAIRNESS IN LOAD BALANCING AMONG RADIO ACCESS TECHNOLOGIES IN HETEROGENEOUS WIRELESS NETWORK

click on whatsapp